torsdag 17 september 2009

Moskva


I forrgar kom vi antligen fram till Moskva efter mycket koande pa flygplatsen och tunnelbanan. Det forsta vi mottes av var stinkande lukt av rok och granspersonal i pa tok for korta kjolar. Efter tre timmars akandes och bytandes av tag och tunnelbana sa kom vi fram till hotellet. Hotellet var helt okej men luktade dock rok, men Ida ar glad anda..

Det har ar ingangen till varat hotell. Som for ovrigt ar en byggarbetsplats, men vi ar glada anda.



Utsikten fran varat fonster.

Har trodde vi att vi hade kopt goda chokladkakor, men icke dom lukta som pepperkaka och smaka som vortbrod. Men vi var glada anda.

Tunnelbana har vi akt mest hela tiden nar vi tanker efter. Fram och tillbaka och tillbaka igen. Det ar inte latt nar allt star pa ryska och dessutom med ryska bokstaver. Men vi ar glada anda.


Det har ar nog den byggnad som fatt vara kamerors uppmarksamhet mest. Riktigt pampig. Det tog oss typ 13000 steg att ta oss till Roda torget. Dar det flesta turistattraktionerna ligger for ovrigt. Sussie vi sag bara ett brudpar.. :( Det sags att det ger tur om man blir fotograferad dar som nygift.
Det gar inte att fora over bilder fran Idas kamera sa ni far noja er med dessa sa lange. Men vi ar glada anda.
Moskva ar en jattefin stad men inte sa turistanpassad, da det inte finns nagra skyltar alls pa engelska, inga turistbyraar och da ryssarna knappt kan engelska. Men dom ar trevliga och hjalpsamma sa gott det gar. Bla sa har tva damer stangt sina butiker for att visa oss vagen till tunnelbanan och en annan dam fraga vart vi skulle nar vi sag ut som tva fragetecken och letade efter hotellet.
Det ar inte sa konstigt att det luktar rok overallt da typ alla roker och det sakerligen pga av det billiga cigarettpriset pa typ 12 kronor. Och inte sa konstigt att alla gar runt med en ol i handen da olen kostar typ 7 kronor.
Moskva ar en ren stad, och det kanske inte ar sa konstigt da de verkar vara duktiga pa att hitta arbetstillfallen. Bland annat sa sag vi 3 tradgardsarbetare ga och klippa grasmattan efter varandra. Tyvarr kan vi inte visa kort pa det, da det ligger i Idas kamera. Och i tunnelbanan har dom nagra som jobbar kassan, andra sitter vid sparrarna, och sen sitter det personal nedanfor rulltrappan, har dock inte listat ut vad dom gor for nytta.
Ikvall gar taget till Mongoliet, sa det blir nog lite sisadar med uppdatering har framover. Men vi ska nog se till att hitta nagot internetcafe i Mongoliet.
Det har ar Moskvarapporten fran oss! Hoppas ni har det bra dar hemma, vi har det toppen som ni kanske forstar.
Kramar fran oss!

5 kommentarer:

  1. Ska följa bloggen slaviskt, tur att ni e glada iallafall =) //Linda F

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni är glada ändå! Bara ett brudpar? Kanske är lite glesare i mellan dom på vardagarna? Det känns i allafall skönt att ni verkar ha haft en lika positiv upplevelse som mig av Moskva ;-) MALMEN hälsar: Kan du inte komma hem och köra inom? hehe.... Kram på dig fröken Åsa,
    Sussi ( på jobbet) och Malmen som dricker kaffe :-)

    SvaraRadera
  3. Undra hur många gånger man han läsa "men vi är glada ialla fall" i detta inlägg, men det är ju tur att ni är det :)
    Ida du vet ju vad jag förväntar mej att få från ryssland va ?!
    puss och kram på er bägge :)

    SvaraRadera
  4. Låter grymt nice men tänk på att dom billiga priserna kanske inte är lika billiga för ryssarna ;) men bra för er för då räcker ju pengarna mycke längre. tänk så mycke öl och cigg ni kan köpa för alla era pengar. ni kommer ju få ta in på avvänjningsklinik om ni inte passar er

    ha det bäst där ute i vida världen kramkram på er

    SvaraRadera
  5. Hej på er!!
    hoppas ni har det kanon där borta å får uppleva massor:)
    Molly skickar en massa blöta pussar till bästis faster å ida :)
    kramar Malin å Molly

    SvaraRadera