onsdag 23 september 2009

Moskva - Ulaan Baatar Via Terjel Nationalpark

Okey allesammans, tyvarr kan vi inte visa nagra bilder denna gang. Vilket var himla synd, da bilderna vi har att visa nu kommer att gora er grona av avund. Ah skamtasido, det har varit himla vacker natur de senaste dagarna.
Som sagt, vi hoppade pa taget i Moskva pa kvallen. Vi fick dela kupe med lilla Axel fran Skane, och Victor fran Moskva. Kupen var liten, och sangarna var stenharda. Men vi holl humoret uppe pa dagarna genom att spela spel och ta kort. Och ibland blev det aven lite lasande. Och man kan saga att hojdpunkten pa dagen var att ata. Medkopta nudlar och varma koppen.
Under de fyra forsta dagarna var det i princip bara bjorkar man sag, sa det var ungefar som att aka tag genom Sverige. Men eftersom var tagkompis hade tankt till sa hade han med sig en guidebok, sa da forstod vi att vi skulle fa se lite annan natur langre fram. Och vips, dag 5. Vi vaknar upp och det ar sno pa marken och en massa berg. Har far vi ocksa se Bajkalsjon. Tror det racker sa va?! Eller vill ni hora om hur vackert allting var. Nae trodde vall inte det. Men man kan vall sammanfatta det med att Ida satt med oppen mun och var makta imponerad av alla bergen, och Asa fotade och fotade. Forovrigt sa stank det rok i kupen hela tiden, dom korde som tokar pa natterna och vi duschade inte pa valdigt manga dagar.
Passkontrollen i Ryssland och Mongoliet tog sisadar 6 timmar, det var pa kvallen och det var svinkallt ute. Dorrarna stod oppna hela tiden sa man var som en isbit pa natten nar man skulle sova. 4-5 timmar senare, efter alldeles for lite somn var vi framme i Ulaan Baatar. Pa direkten akte vi ut till Terjel Nationalpark, vilket var helt Otroligt. Har hade man suttit och varit imponerad genom ett tagfonster av naturen i Ryssland och Mongoliet. Men det har var riktigt riktigt fint. Gar inte att beskriva med ord hur vackert det var, synd att det aldrig gar att fanga med kameran. Det vi gjorde dar var att bara vara, och sa at vi en massa god mat och inte nog med detta, vi var bland annat ute och red ocksa. Vilket var en intressant upplevelse, da Asa inte suttit pa en hast pa valdigt manga ar och Ida aldrig har ridit. Men vi klarade oss, vi ramlade inte av en enda gang. Pa natten sov vi ett nomadtalt (ger), pa utsidan ser det jattemysigt ut, och pa insidan likasa. Dock ett litet bekymmer, man maste elda for att halla det varmt. Dessvarre var ingen av oss sarskilt duktig pa det, sa det blev inte sa mycket somn da det var svinkallt.
Observera! Det var ingen som berattade for oss att det kunde vara minusgrader pa natten. Men nu har vi iallafall haft anvanding for vara fleeceunderstall.
Nu har vi iallafall kommit till Ulaan Baatar (Mongoliets huvudstad), och har ska vi stanna fram till Lordag da vi hoppar pa taget till Peking. Ska forsoka hitta nagot stalle dar vi kan visa er lite bilder. Men fram till dess, ha det bra darhemma! Och jattekul med kommentarer, vi blir sa glada.

MANGA KRAMAR

4 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Det är jättekul att läsa om ert reseäventyr.
    Det verkar gå riktigt bra för er med en hel del små äventyr, men så ska det väl vara.
    Tänk att jag, Elna, också har varit i Moskva. I en hel vecka åkte jag runt och tittade på tinnar och torn och till o med på Röda torget.
    Just nu sitter vi i lägenheten i Jakobsberg och det är 17 grader varm ute.
    Jag, Stig, ska gå med Daniel o Viktoria på orienteringskurs i Hallsta på torsdag då fyller även Rune 75 år. I dag fyller ju Molly ett år men vi får gratta henne nästa vecka.
    Ha de bra och sköt om er
    Kramar från
    Elna o Stig

    SvaraRadera
  2. Jag vill se bilder! Massor av bilder! Gärna på er när ni rider ;-) Låter som en lång tågresa det dära... Uha, vet hur fräsch man kan känna sig efter det. Har ju inter-railat runt Europa på den tiden när det begav sig.

    Kramar i massor,
    Sussi som njuter av att få följa er båda på er resa <3

    SvaraRadera
  3. Låter helt fantastiskt. önskar att jag var nedpackad i er resväska. vill oxå se världen, åka tåg o kolla på fin natur!

    hoppas vi får se alal bilder sedan när ni kommer hem, o att ni köper massa rliga grejer där oxå

    ha det bäst där ute i vida världen!

    SvaraRadera
  4. Gud vad roligt ni verkar ha! Måste ju vara världens upplevelse att se allt och uppleva, men jag är sugen på bilder :)

    Här i storstan är allt som vanligt, inga pengar inget jobb typ, jippie ;)

    //Sofia

    SvaraRadera